Έκπτωση συνέπειας στο λογαριασμό ρεύματος

Έγκυρη πληρωμή > ακόμα φθηνότερος λογαριασμός

Καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ολοένα και αυξάνεται οι πάροχοι προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες προσφέροντάς τους μια σειρά από εκπτώσεις. Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι η έκπτωση συνέπειας την οποία θα τη βρούμε σε σχεδόν όλες τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Έκπτωση συνέπειας

Η έκπτωση συνέπειας δημιουργήθηκε με σκοπό να επιβραβεύσει τους πελάτες που είναι συνεπείς στην πληρωμή του λογαριασμού τους, δίνοντάς τους μια επιπλέον έκπτωση. Έτσι ανάλογα με την εταιρεία που έχετε επιλέξει θα σας δίνετε και μια έκπτωση στο συνολικό ποσό η οποία θα μειώσει ακόμα περισσότερο το λογαριασμό σας.

Εδώ θα βρεις τον Φθηνότερο Πάροχο!

Ένα στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η έκπτωση συνέπειας δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού αλλά μόνο την κατανάλωση που κάνετε. Δηλαδή δεν θα υπάρχει έκπτωση στο ποσό που πληρώνετε σε τέλη, φόρους, ΕΤΜΕΑΡ κτλ αλλά μόνο στο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώσατε. Η έκπτωση αυτή ισχύει για όσους δεν έχουν οφειλές και πληρώνουν τον έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό τους πριν αυτός λήξει.

Έκπτωση συνέπειας ΔΕΗ ή άλλου παρόχου

Στο μυαλό όλων μας η λέξη ΔΕΗ ή λογαριασμός ΔΕΗ είναι ταυτόσημος με τον ίδιο το λογαριασμό και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται πολύ συχνά από όλους μας για να δηλώσουμε το λογαριασμό ρεύματος σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν ανήκουμε. Η ομάδα του «Συγκρίνω ρεύμα» θέλοντας να ενημερώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους καταναλωτές θα κάνει μια ειδική αναφορά στην έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ.

Οι πελάτες της ΔΕΗ δικαιούνται έκπτωση συνέπειας 5% στ0ο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Η έκπτωση ισχύει για όσους δεν έχουν χρέος και έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους πριν τη λήξη τους, σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιος διακανονισμός θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα όλες οι δόσεις.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως έκπτωση συνέπειας δεν δικαιούνται όσοι έχουν κάποια άλλη έκπτωση όπως Αγροτικό τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και Αυτοπαραγωγοί με Ενεργειακό Συμψηφισμό. Βέβαια να σημειώσουμε πως αν οι δικαιούχοι του ΚΟΤ υπερβούν το όριο κατανάλωσης για κάποιο τετράμηνο και δεν δικαιούνται το ΚΟΤ τότε τιμολογούνται με το Οικιακό Τιμολόγιο και λαμβάνουν την έκπτωση συνέπειας αν πληρώσουν τον λογαριασμό στην ώρα του.

Η έκπτωση συνέπειας στη ΔΕΗ αλλά και σε όλες τις εταιρείας υπολογίζεται επί των χρεώσεων Προμήθειας του Εκκαθαριστικού λογαριασμού με εξαίρεση το ποσό που προκύπτει από τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας ή CO2. Έτσι λοιπόν η έκπτωση συνέπειας δεν αφορά στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες καθορίζονται από τη ΡΑΕ και την Πολιτεία και είναι ίδιες για όλους τους καταναλωτές ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχουν επιλέξει, αλλά μόνο τις χρεώσεις προμήθειας. Η έκπτωση συνέπειας περνάει αυτόματα στον επόμενο λογαριασμό και θα τη βρείτε κάτω από το πεδίο «έκπτωση συνέπειας».