Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Εδώ θα βρεις τον κατάλληλο πάροχο ρεύματος!

Το 2012 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας αφού αποτελεί την χρονολογία που απελευθερώθηκε η αγορά και σταμάτησε το μονοπώλιο της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τα διασυνδεδεμένα νησιά. Η κίνηση αυτή οδήγησε στη δημιουργία πολλών εταιρειών οι οποίες προσφέρουν ρεύμα σε χαμηλές τιμές και οι οποίες χαρακτηρίζονται συνήθως με τον όρο ¨εναλλακτικοί πάροχοι¨.

Η μεγάλη αυτή δραστηριοποίηση οδήγησε σε αύξηση του ανταγωνισμού, κάτι το οποίο λειτούργησε προς όφελος των καταναλωτών μιας και οι υπηρεσίες που προσφέρονται και οι παροχές συνεχώς βελτιώνονται, ενώ οι τιμές παραμένουν χαμηλές. Πολλοί είναι οι πάροχοι που συνδυάζουν οικονομικό ρεύμα με φυσικό αέριο αλλά και άλλες εμπορικές υπηρεσίες σε με μικρό κόστος.

Ας δούμε τώρα τους προμηθευτές ρεύματος, αλφαβητικά, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εδώ θα βρεις τον Φθηνότερο Πάροχο!

ΒΙΕΝΕΡ Α.Ε.

Από το 2016 η ΒΙΕΝΕΡ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με αξιοπιστία και χαμηλές τιμές. Βασικοί πελάτες της είναι επαγγελματίες και ιδιώτες στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας ενώ συμμετέχει ενεργά στην αγορά ενέργειας και των δύο χωρών. Στόχος της είναι μέσα από τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών να προσφέρει στους πελάτες της ρεύμα σε χαμηλή τιμή καθώς και να επεκτείνει το δίκτυό της.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ υπήρξε η μοναδική εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι το 2012. Διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρει διακρίνονται για την ποιότητά τους. Σήμερα κατέχει ακόμα το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το μονοπώλιο της ΔΕΗ έχει αρθεί μερικώς από τα μη διασυνδεδεμένα νησιά και όλες οι εταιρείες που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή Τάση τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τη ΔΕΗ. Από το 2001 έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην προμήθεια φυσικού αερίου.

ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ή ΕΛΙΝ έχει έτος ίδρυσης το 1954 και είναι μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες στο χώρο της εμπορίας καυσίμων. Από το 2018 συνεργάζεται ΗΡΩΝ με στόχο την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου τα οποία η ΕΛΙΝΟΙΛ θα διαθέτει στους πελάτες της. Με τον τρόπο αυτό η ΕΛΙΝ στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ενέργειας και να αξιοποιήσει εναλλακτικά δίκτυα λιανικής πώλησης. Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς παρόχους προσφέροντας προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

ΕΛΤΑ Ενέργεια

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ δημιούργησαν την εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος ΕΛΤΑ Ενέργεια με σκοπό να προσφέρουν φθηνό ρεύμα στους πελάτες τους. Αποτελεί ένα από τους ομίλους που διαθέτει το πιο διευρυμένο δίκτυο στην Ελλάδα με πάνω από 14.000 σημεία εξυπηρέτησης. Η εταιρεία χαρακτηρίζεται από ανταγωνιστικά προγράμματα και χαμηλές τιμές.

ΖΕΝΙΘ

Η εταιρεία ιδρύεται το 2000 αρχικά ως προμηθευτής φυσικού αερίου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας και από το 2007 ξεκινάει η δραστηριοποίησή της με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τότε υιοθετεί την επωνυμία ΖΕΝΙΘ. Διακρίνεται για τις προσιτές τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο καθώς και στα ιδιαίτερα οικονομικά προγράμματα που προσφέρει για τον συνδυασμό των δύο αυτών προϊόντων. Στους πελάτες της ανήκουν επιχειρήσεις, νοικοκυριά και δημόσια κτήρια που θέλουν να μειώσουν το λογαριασμό τους και αναζητούν έναν αξιόπιστο συνεργάτη.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα και ιδρύεται από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2004 ενώ από το 2018 δραστηριοποιείται και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και πολύ χαμηλές τιμές στις χρεώσεις της. Παράλληλα εφαρμόζει πρακτικές που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προμήθεια ρεύματος σε χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές.

ΟΤΕ Estate

Η «ΟΤΕ Ακίνητα Α.Ε» είναι μια θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ και έχει έτος ίδρυσης το 1995. Από τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ ιδρύοντας την ΟΤΕ Estate. Πελάτες της μπορούν να γίνουν όσοι κατοικούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα διασυνδεδεμένα νησιά και να επωφεληθούν από τις οικονομικές τιμές της.

Φυσικό Αέριο

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι μια ανώνυμη εταιρεία στην οποία το 100% κατέχει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ). Χάρη στην πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει στον χώρο του φυσικού αερίου προσφέρει υπηρεσίες που διακρίνονται από αξιοπιστία και χαμηλές τιμές. Εξυπηρετεί επαγγελματίες, ιδιώτες καθώς και βιομηχανικούς καταναλωτές προσφέροντας οικονομικές λύσεις σε ζητήματα ενεργείας. Η ενασχόληση της εταιρείας με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας της έχει δώσει νέα ώθηση στην αγορά με παράλληλη εκτόξευση της δημοτικότητάς της.

Efa Energy

H Efa Energy ιδρύθηκε το 2003 με στόχο να προμηθεύει επαγγελματίες και ιδιώτες με φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα σε οικονομικές τιμές. Διαθέτει μια σειρά από πακέτα που απευθύνονται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν υπηρεσίες ενέργειας, ρεύμα και φυσικό αέριο, σε χαμηλό κόστος και να ανήκουν σε μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Τα κέντρα εξυπηρέτησης στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το πακέτο της Efa Energy που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες για φθηνό ρεύμα.

ELPEDISON

Το 2015 ιδρύεται η εταιρεία ELPEDISON η οποία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος ενώ από το 2017 έχει μπει ενεργά και στην παροχή φυσικού αερίου σε οικιακούς και εμπορικούς πελάτες. Οι τιμές που προσφέρει είναι ανταγωνιστικές ενώ τα πακέτα της διακρίνονται για την ευελιξία τους. Παράλληλα έχοντας κληρονομήσει την τεχνογνωσία και την τεχνολογία των μητρικών εταιρειών της (Edison και Ελληνικά Πετρέλαια) προσφέρει οικονομικό ρεύμα και φυσικό αέριο σε όλους τους πελάτες της.

ΚΕΝ

Με έτος ίδρυσης το 2017 η ΚΕΝ αρχικά δραστηριοποιήθηκε ως προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ από το 2019 έχει διευρύνει τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες και στον τομέα του φυσικού αερίου. Το 2019 εξαγοράζεται από τη VOLTON φέρνοντας έτσι μεγάλες αλλαγές στην ελληνική αγορά ενέργειας. Με υπευθυνότητα, ανταγωνιστικά τιμολόγια και χαμηλές τιμές έχει καταφέρει να προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά από επιτυχημένα προϊόντα ενέργειας και συνδυαστικά πακέτα.

Nova Energy

Από το 2018 η Νova, μπαίνει δυναμικά στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και συνεργάζεται με τη Volton για να προσφέρει οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα ρεύματος στους πελάτες της μέσα από την εταιρεία Nova Energy. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν πακέτα που συνδυάζουν ηλεκτρικό ρεύμα, σταθερό τηλέφωνο, ίντερνετ καθώς και συνδρομητική τηλεόραση. Με μεγάλη εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών η Nova Energy αποτελεί μια από τις πλέον ανταγωνιστικές εταιρείες και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

NRG

Η NRG είναι μέλος του ομίλου Μotor oil και ξεκίνησε την πορεία της στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος το 2012 ενώ σήμερα αποτελεί μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Πελάτες της είναι οικιακοί καταναλωτές, επιχειρήσεις και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να απολαμβάνουν χαμηλές τιμές ενέργειας. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να έχει φθηνή ενέργεια και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση.

PetroGaz Energy

Από το 2018 η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ θέλοντας να συμβαδίσει με το πνεύμα της εποχής και να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας δημιουργεί την PetroGaz Energy με στόχο την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Με καινοτόμες λύσεις, ευέλικτα προγράμματα και χαμηλές τιμές αποτελεί μια ακόμα άριστη επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να συνδυάσει ρεύμα και φυσικό αέριο με μικρό κόστος και άψογη εξυπηρέτηση.

PROTERGIA

Η Protergia διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Mytilineos και δραστηριοποιείται στην παροχή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πελάτες της απολαμβάνουν φθηνές χρεώσεις και πακέτα προσφορών καθώς και ευέλικτα προγράμματα. Παράλληλα ως επιχείρηση επενδύει σε έργα στον τομέα της ενέργειας έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα προϊόντα που προσφέρει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι υψηλών προδιαγραφών και ξεχωρίζουν για τις χαμηλές τιμές τους.

Solar Energy

Η Solar Energy είναι μια καινοτόμος εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρικού ρεύματος αφού η ενέργεια την οποία εμπορεύεται προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά. Με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στοχεύει μέσα από την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με ανταγωνιστικές τιμές και ιδιαίτερα προϊόντα σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πελατών.

Εδώ θα βρεις τον Φθηνότερο Πάροχο!

VOLTON

Μια από τις πιο δυναμικές και ανερχόμενες εταιρείας στον τομέα της ενέργειας είναι η VOLTON η οποία πίσω της έχει μεγάλα ναυτιλιακά κεφάλαια τα οποία της επιτρέπουν να ακολουθεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ρεύματος. Με αξιόπιστες υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές κερδίζει ολοένα και περισσότερους οικιακούς και επαγγελματίες πελάτες φιλοδοξώντας να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Τα οικονομικά πακέτα σε συνδυασμό με τις ευέλικτες παροχές της σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα από το καταναλωτικό κοινό.

VOLTERRA

Με έτος ίδρυσης το 2010 η Volterra είναι μία ανερχόμενη εταιρεία που είναι αποτέλεσμα της κοινοπραξίας των ομίλων SORGENIA SpA και της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. Πεδίο δράσης της είναι η παροχή ρεύματος σε οικονομικές τιμές σε πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης. Παράλληλα από το 2018 η Volterra ξεκινάει και την προμήθεια φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να παρέχει συνδυαστικά πακέτα ενέργειας σε χαμηλές τιμές. Με ευέλικτα προγράμματα και πολλές συμφέρουσες προσφορές έχει σίγουρα κερδίσει μια θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

WATT+VOLT

Από το 2011 η WATT+VOLT προσφέρει φθηνό ρεύμα στους πελάτες της ενώ από το 2015 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στον τομές της προμήθειας φυσικού αερίου. Μέσα από καινοτόμες λύσεις οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία του Internet Of Things (IoT) έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Επιπλέον η αφοσίωση και η ευελιξία αποτελούν βασικό στοιχείο της εταιρείας καθώς και η συστηματική ενασχόληση με την έρευνα και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τις χαμηλές τιμές στα τιμολόγια και τα ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών.

We Energy

Ως μέλος του Ελληνικού Ομίλου EEG (EUNICE ENERGY GROUP) η We Energy προσφέρει τις υπηρεσίες της στον χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το 2018. Μάλιστα το ρεύμα της We Energy προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή ΑΠΕ διαθέτοντας την αντίστοιχη κρατική πιστοποίηση. Επιπλέον στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται η δυνατότητα παροχής πράσινων πιστοποιητικών ενέργειας και εγγυήσεων προέλευσης. Είναι λοιπόν φυσικό η We Energy να αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και μερίδια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που κατέχουν

Παρότι η ΔΕΗ συνεχίζει να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν καταφέρει να υπερδιπλασιάσουν το μερίδιό τους και να έχουν στην κατοχή τους σχεδόν το 35% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό μόλις μέσα σε 3 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως οι καταναλωτές μέσης τάσης φαίνεται να συνεχίζουν να προτιμούν τη ΔΕΗ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο για τους καταναλωτές Μέσης Τάσης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα των καταναλωτών οι οποίοι δεν διστάζουν να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με μεγάλη ευκολία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2019 περίπου 600.000 καταναλωτές αποφάσισαν να αλλάξουν προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως οι καταναλωτές δεν διστάζουν να καλούν τηλεφωνικά τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για να ενημερωθούν για τα προγράμματα που διαθέτουν αλλά και για ζητήσουν διευκρινήσεις ή να αμφισβητήσουν τις χρεώσεις του λογαριασμού τους. Όπως είναι φυσικό η ΔΕΗ αποτελεί τον κύριο αποδέκτη αυτών την τηλεφωνημάτων αφού σε αυτή «ανήκουν» ακόμα οι περισσότεροι καταναλωτές.
Είναι λοιπόν σαφές πως καθώς υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών θα υπάρχουν όλο και πιο συμφέρουσες προσφορές προς όφελος των καταναλωτών, οπότε μη βιαστείτε να υπογράψετε το πρώτο συμβόλαιο που θα σας φανεί συμφέρον. Ερευνήστε σωστά την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και επιλέξτε την προσφορά που θα σας δώσει πραγματικά φθηνό ρεύμα.

Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η αγορά ενέργειας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τα ποσοστά που κατέχει η κάθε εταιρεία (9/04/21):

65,85% ΔΕΗ

7,97% Protergia

6.34% Ήρων

4.85% Elpedison

4.00% NRG

2,58% Watt and Volt

1.93% Volterra

1.81% Φυσικό Αέριο Αττικής

1.41% Volton

1,41% Ζενίθ

0,63% ΕΛΤΑ

0,56% ΚΕΝ

0,15% ΕΛΙΝΟΙΛ

0,06% We Energy

0,03% Solar Energy

Συμπεράσματα για τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα

Όπως βλέπουμε σήμερα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιλογών ως προς τους παρόχους  ηλεκτρικού ρεύματος οπότε θα πρέπει να διαλέξουμε αυτόν που καλύπτει τις δικές μας ανάγκες οικονομικά. Η ομάδα του “Συγκρίνω ρεύμα” σας προτείνει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή που θα κάνετε και να διαβάσετε όλους τους όρους του συμβολαίου που θα υπογράψετε. Μέσα από την πλατφόρμα μας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σύγκριση τιμών και να επιλέξετε τον πάροχο που πραγματικά θα σας δώσει φθηνό ρεύμα.